Colloque Chateau Gaillard 2024

chateau-gaillard.jpegvrijdag 20 september 2024 10:21

De onderzoeksorganisatie Château Gaillard werd opgericht door de eminente Franse archeoloog professor Michel de Boüard. In 1962 initiëerde hij een speciale conferentie met wetenschappers uit heel Europa om hun onderzoek naar kastelen te presenteren. De Boüard beoogde het delen van de resultaten van opgravingen en veldwerk op kasteellocaties om zodoende het onderzoek naar de archeologie van de middeleeuwen – het kasteel als venster op de middeleeuwse samenleving - op het hele continent te promoten. Sindsdien vindt Chateau Gaillard iedere twee jaar plaats. 

De Boüards interesse in kastelenstudies wordt tot op de dag van vandaag door velen in Europa gedeeld en komt voort uit de meervoudige rollen van het kasteel in de middeleeuwse samenleving. 

Colloque Chateau Gaillard 2024 vindt plaats van 28 september t/m 4 oktober in het Engelse Lake District. Een delegatie van de Nederlandse Kastelenstichting en de Kastelen Studie Groep neemt deel. Volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram voor updates van de conferentie.

« Terug

Sluiten