Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Château Neercanne

Cannerweg 800
6213 ND Kanne (Limburg)
T 043-3251359
E neercanne@chateauhotels.nl
www.chateauhotels.nl/chateau-n..
Functie: horeca, trouwlocatie, tuinen, zaalverhuur.

Neercanne is een zeventiende-eeuws landhuis met een unieke terrassentuin, gelegen op de helling van de Cannerberg. Tegenwoordig is er een sterrenrestaurant gevestigd. Op de plek van het huidige huis l ... lees meer
Neercanne is een zeventiende-eeuws landhuis met een unieke terrassentuin, gelegen op de helling van de Cannerberg. Tegenwoordig is er een sterrenrestaurant gevestigd. Op de plek van het huidige huis lag voorheen het kasteel Agimont.

Kasteel Agimont wordt voor het eerst in de historische bronnen genoemd in 1465. Hoe dit kasteel eruit zag, weten we niet. In 1611 zijn er verschillende bijgebouwen opgetrokken die wel nog steeds aanwezig zijn, waaronder het dienstgebouw naast het poortgebouw. Het huidige huis werd in 1687 gebouwd in opdracht van Daniel Wilhelm von Dopff. Hij was een een Duitse beroepsmilitair die zijn fortuin had gemaakt met de bevoorrading van het leger. Hij was in 1685 door keizer Leopold in de adelstand verheven als ridder. In Neercanne liet hij het oude woonhuis verbouwen tot een U-vormig landhuis in de stijl van het Hollands classicisme. Als bouwmateriaal werd veel lokale mergel gebruikt. Von Dopff ontving er vele prominente gasten, onder wie, in 1717, tsaar Peter de Grote.

In 1947 is het kasteel met het bos van Neercanne aangekocht door de Stichting Het Limburgs Landschap. Het huis was in verval geraakt en moest eerst uitgebreid gerestaureerd worden. De Stichting heeft het huis vervolgens in de jaren tachtig van de twintigste eeuw verhuurd aan de expoitatiemaatschappij Chateau Neercanne. Het huis werd in 1988-1989 wederom gerestaureerd, waarna het werd ingericht als restaurant. Op de terrassen voor het huis is nu een modern vormgegeven tuin aangelegd.
×
Afbeeldingen van Château Neercanne

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488