Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

We laten verhalen over kastelen en buitenplaatsen niet verloren gaan! Lees hier meer over wat wij doen.
We zijn een onafhankelijke non-profit stichting met een ANBI status. U kunt ons werk steunen door donateur te worden of ons onderzoek te steunen.
 
Logo Europees Jaar van Cultureel Erfgoed

AGENDA
Ontvangt u onze nieuwsbrief al? 
Volg ons ook op Facebook en Twitter   
 

Partners:
      

 

 

Nieuws

Lezing tijdens Bouwkunstcafé

donderdag 08 maart 2018


Het Bouwkunstcafé van 8 maart werd verzorgd door onze drs. Ben Olde Meierink. De titel van zijn lezing was De poort van kasteel en buitenplaats: funct ... Lees meer


Het Bouwkunstcafé van 8 maart werd verzorgd door onze drs. Ben Olde Meierink. De titel van zijn lezing was De poort van kasteel en buitenplaats: functioneel of symbolisch?.
Het publiek bestond uit studenten en alumni van de opleiding Architectuurgeschiedenis en andere belangstellenden.


 

×

Dank Overijsselse Kastelen Stichting & Ridderschap

donderdag 01 maart 2018


De Nederlandse Kastelenstichting is de Overij ... Lees meer


De Nederlandse Kastelenstichting is de Overijsselse Kastelen Stichting en Ridderschap van Overijssel zeer erkentelijk voor de herhaalde steun aan Dag van het Kasteel in Overijssel. De NKS kan dankzij lokale partners Dag van het Kasteel verder uitbouwen. Dit draagt bij aan verspreiding van kennis onder een breed publiek. Het doorgeven van verhalen van kastelen en buitenplaatsen vergroot het draagvlak voor behoud van dit prachtige erfgoed.


×

Geslaagde inspiratiemiddag op kasteel Doorwerth

vrijdag 16 februari 2018


Afgelopen vrijdag kwamen eigenaren, b ... Lees meerAfgelopen vrijdag kwamen eigenaren, beheerders en vrijwilligers van kastelen en buitenplaatsen samen op kasteel Doorwerth. De NKS organiseerde een inspiratiemiddag om Dag van het Kasteel deelnemers te helpen om hun activiteit vorm te geven. Daarnaast was het een leuke gelegenheid om kennis te maken met andere Dag van het Kasteel deelnemers en om ervaringen uit te wisselen.De deelnemers konden kiezen uit verschillende workshops.
Presenteren en rondleiden, Positionering, Pers en communicatie en Storytelling stonden op het programma. Ook konden deelnemers onder begeleiding van een gids kasteel Doorwerth ontdekken. Tijdens de borrel was er gelegenheid om verder van gedachten te wisselen.

Dankzij de hoge opkomst en het enthousiasme van deelnemers en workshopgevers was het een zeer geslaagde middag! 
 

×

Gratis workshopmiddag Dag van het Kasteel | 16 februari

maandag 08 januari 2018Op tweede pinksterdag, 21 mei 2018, is het weer Dag van het Kasteel.
Speciaal voor (potentiële) deelnemers organiseert de ... Lees meerOp tweede pinksterdag, 21 mei 2018, is het weer Dag van het Kasteel.
Speciaal voor (potentiële) deelnemers organiseert de Nederlandse Kastelenstichting op 16 februari een gratis inspiratiemiddag.
De middag is bedoeld voor alle eigenaren, beheerders en vrijwilligers van kastelen en buitenplaatsen. De inspiratiemiddag bestaat uit workshops die handvatten bieden bij de organisatie van Dag van het Kasteel. Tevens een moment om ervaringen en ideeën uit te wisselen.
Als u nog twijfelt over deelname is de inspiratiemiddag een mooie kennismaking met Dag van het Kasteel. 


Programma:


12.30 - 13.30 rondleiding Kasteel Doorwerth (facultatief)
13.30 - 13.45 inloop met koffie/thee
13.45 - 14.15 plenaire aftrap en best practice
14.15 - 15.15 workshops: eerste ronde
15.15 - 16.00 pauze en ontmoeting, uitwisseling van ideeen en best practice
16.00 - 17.00 workshops: tweede ronde
17.00 - 17.15 plenaire afsluiting
17.15 - 18.00 borrel

Meld u hier aan!

Presenteren en rondleiden - Fred Vogelzang
De workshop geeft een korte inleiding op de do s and dont s van presenteren en rondleiden. Daarna ga je de theorie in praktijk brengen. In een museumzaal van Kasteel Doorwerth gaan we als groep alternatieve vormen van rondleiden uitproberen. Daarbij ga je experimenteren met technieken zoals die worden toegepast in escape rooms, gecombineerd met museale opstelling en een menselijke gids.Storytelling - Gottfrid van Eck
Tijdens deze workshop storytelling komen de volgende vragen aan de orde: Hoe geef je de bezoeker een echte beleving mee? Hoe maak je van droge feiten een spannende vertelling? Moet het verhaal 100% historisch verantwoord zijn of mag je feit en fictie vermengen? Hoe kun je het verhaal in beelden vastleggen, zodat je het later opnieuw kunt vertellen? Hoe kun je de interactie met en betrokkenheid van het publiek vergroten?


Positioneren - Brand Doctors
Hoe zorg je dat je verhaal past bij de deelnemers? Wat voor soort doelgroep heb je eigenlijk? Welk verhaal ga je ze vertellen? Hoe passen we het thema Verborgen Verhalen Verteld in onze activiteit? Deze interactive inspiratiesessie laat zien hoe je dit als organisatie kunt doen. Dit doen we aan de hand van een aantal inspirerende cases en praktische tips, zodat jullie er direct mee aan de slag kunnen.
 

Pers en Communicatie - Casper Broekaart
Hoe promoot ik mijn activiteit? Hoe bereik ik de (lokale) pers? En hoe regel ik dit met een beperkt budget en weinig tijd? Tijdens deze workshop wordt er samen gekeken naar welke strategie het beste werkt voor jouw locatie. ×

Bekijk alle nieuwsberichten
NKS | Postadres: Postbus 123, 3960 BC Wijk bij Duurstede | Bezoekadres: Karel de Grotestraat 30, 3962 CL Wijk bij Duurstede | T 0343 578 995 | E | KvK nr.: 41149488